Tuesday, 16 July 2013

Ya!! Saya perlu lebih rajin...

Assalamualaikum, readers...

Apakah yang dimaksudkan dengan rajin?

Menurut kamus dewan dan pustaka, rajin diertikan dengan :1. suka bekerja (belajar dll), giat, bersungguh-sungguh, tekun.. (sumber : http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=rajin)

Ya... itulah definisi rajin...

Jadi, apa kaitan dengan post kali ini?

Dengan semangatnya saya melaungkan..

SAYA (a.k.a QL)

.
.
.
.
.
.
.
.
PERLU

 .
.
.
.
.
.
LEBIH RAJIN!!!

Yeah!!


Why?

Korang tgk nie:
~perbelanjaan bulanan (basic)~

Nampak tak bahagian 'LEBIHAN/KURANGAN' tu.. warna ape?

MERAH

Di mana, merah itu menunjukkan defisit!!!

So... konklusinya... QL terpaksa cari 2 kerja...  
Gaji QL tak la banyak mane....sy hanyalah insan biasa... tengok column nye pun.. keciput je.... 
Walaupun bahagian 'KELUAR' tu tak byk mne...tp.. mmg tak cukup la... nak harapkan enjoy gne duit gaji... ibarat mengharap bulan jatuh ke riba ler..huhu...

But... its ok... maybe ad hikmahnye..

~Berakit2 ke hulu, berenang2 ke tepian, bersusah-susah dahulu, bersenang kemudian~

Ye tak?

Banyak pulak gne peribahasa kali nie...


Ok.. Illal liqa' maas salamah 


10 comments:

  1. Waa siap buat list ye. Hekhek~ Nak cut off memang susah la kan sebab semua memang kena bayar tetiap bulan.

    ReplyDelete
  2. woahhh...banyaknya nak kena bayar...fening2...heee, nasib, JM belum lagi..huhu..tapi, yelah..JM pun bakal2 jadi mcm ni jugak..buat list untuk perbelanjaan... T_T...wuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kene buat list..nanti x ckup nak bayar ape yang perlu dibayar.. hehe.. btw.. TQ :)

      Delete
  3. siap ada list lagi 2 =) bguslh..sng nk bajet..knapa xnyatakn je jumlah?? boleh jgak tgok2..mn yg xkena boleh bg nasihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..qalbie 2 ape?? nk juga thu nm owner blog ni.. =)

      Delete
    2. Baru perasan reply nie... Qalbie tu maksudnya hatiku.. dalam arabic (قلبي) .. dr perkataan qalbun/qalbu ... name QL sebenar rahsia.. :)

      Delete
  4. mila ade geng pemalas rupe nyer..hehe..jom rajin =D

    ReplyDelete